Paco Pos


Hieronder staat een deel van mjin werkstuk uit 2003.
Opa Boy (Frans)vroeg me iets uit mijn werkstuk te halen om op de website te zetten.
Dus dat heb ik gedaan ook.

 

 

 

Paco (links) en broer Renzo

 

 

 

De familie wedstrijden

Een keer per jaar zijn de familie wedstrijden in Pasen.Al voor de 2 de wereldoorlog speelden we al de familie wedstrijden. Niet de Possen maar wel de familie Lucassen, dat is de familie van mijn moeder. Mijn overgrootvader had 15 kinderen, eigenlijk 16, maar eentje is vlak na de geboorte doodgegaan. Mijn opa was één van die 15 kinderen. Het waren 8 meisjes en 7 jongens. De jongens haalden vaak kattenkwaad uit. De stoute dingen die ze deden heeft opa in het familieboek geschreven.
Ze hadden een eigen team en dat team heette Lucassen. Eerst speelde de familie alleen tegen familie De Wit daar hebben we een beker van en daar staat op:

Lucassen-de Wit
26-12-1937 6-2
10-04-1939 1-5
26-12-1939 0-1
14-04-1941 2-1

Ze speelden bij de club Be Fair. Later zijn er nog meer families mee gaan doen. Toen werd het een toernooi. Aan die hockeytoernooien vroeger mochten alleen katholieke mensen mee doen, maar nu ook joden en andere geloven of mensen die nergens in geloven. Een keer per jaar op 2e Paasdag is het familiehockeytoernooi. Onze familie is nu zo groot geworden dat we nu 2 elftallen gemaakt hebben, Lucassen 1 en Lucassen 2. Toen ik 7 jaar was heb ik de eerste keer meegedaan. Toen ik 8 jaar was heb ik alle wedstrijden meegespeeld. Ze houden rekening met alle leeftijden, dus je krijgt altijd de bal ook al ben je nog zo klein en glipt de bal gewoon langs je stick. Zelf denk ik dat ik dit jaar ook weer mee ga doen. Ik vind het leuk om de wedstrijden te spelen. Een meisje van onze familie speelt in het Olympisch elftal van Griekenland, genaamd Roxane,ze staat links(onder)in het rood op de kleuren foto.
Na de wedstrijden gaan we naar een restaurant en daar eten we met de hele familie Lucassen.
De kinderen spelen dan meer buiten dan binnen.

Go back


een Koudekant Productie i.s.m. OOP Unlimited